Hello, Ősz!


Most nem csak a képeket kölcsönöztem, hanem a címet is elinspiráltam. Maholnap december, de nálam még az ősz egyik témája várja, hogy sorra kerüljön.

Fotó: Évi+Ax

Két blister forma került betöltésre, az egyik egy tökfej, a másik pedig egy szörnyszem. Sajnos, előbbi egyáltalán nem akar érvényesülni sem fehér, sem étcsoki burokban, a szem azonban fehér csokival egészen mutatós, de a sötétebb alappal is elfogadható. Különösen az erek nagyon látványosak.

Fotó: Évi+Ax

A blisterekről csak annyit, hogy ezek egyszer használatos formák, amelyek eléggé vékony anyagból vannak és gyárilag festve vannak. A felöntött csoki aztán átveszi a festést, amikor kiszedjük a burokból. A vékony anyag miatt elég nehéz bánni velük, ha kicsit erősebben fogja meg az ember, behorpadhatnak. Mint ahogyan sikerült nekem is, de annyira jópofának találom így őket, hogy szándékosan ezeket kértem előtérbe helyezni a fotókon.

Fotó: Évi+Ax

A töltelék is próbál az őszi hangulathoz igazodni, sütőtök, narancs és gyömbér az alap, ezt egészíti ki egy kis tejszín és valamennyi fehér csokoládé. Az arányokon még igazítani kell, a narancs viszi el a showt, a gyömbérből óvatosan, de azért érezhetően megbújik a háttérben, a sütőtök pedig elég szégyenlős, mint aki nincs is ott. Pedig ebben az évben igazán büszke lehet magára, olyan terméseket hozott, hogy szinte megszólal. De úgy látszik, vagy a csokival nincs kibékülve, vagy csak a narancs harsány jelenléte riasztja el.

Fotó: Évi+Ax

Meg kéne bolondítani még egy adag alkohollal, ha megtalálnám a koktélos könyvet, abból lehetne ihletet meríteni, hogy mi passzolna jól a fenti trióhoz, de minden bizonnyal nem a Laphroaig viszki lesz az :-).

Fotó: Évi+Ax

Tartozás letudva, úgyhogy viszlát ősz, hello tél!

Ui: Valamilyen ármány folytán ez a bejegyzés elkerülte a közzétételt, amit most pótolok. Az eltelt időben úgy tűnik, hogy a gyömbért is sikerül megszólalásra bírni és az alkoholos felvetésre a rum lett a helyes válasz. És közben a hó is bekacsintott.


Egy hozzászólás a(z) “Hello, Ősz!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük