Nem, nem arról van szó, hogy a sör mi jót tesz velünk,
bár a sör jótékonyv hatásairól sokat lehetne (és kéne is) írni, természetesen a negatív oldalt is kellően megmutatva. Itt most arról volna szó, hogy három polgártársunk ezt az utat találta meg, hogy valamilyen formában pénzt juttasson az arra rászorulóknak.
Ilyen még nem volt Magyarországon: igyál és közben adakozol is
A cikk szerint a vállalkozás 2015-ben indult, ehhez képest csak 2016 végén jelent meg a fenti cikk a médiában és utána sem sokan (a „barátom” konkrétan semmilyen más találatot nem mutatott) vették a fáradtságot, hogy akár másodközlésként idézzék, vagy végére járjanak a témának. A megjelenés óta is elég hosszú idő eltelt, ráadásul Karácsony is volt közben (ha ez nem, akkor mi az, ami a jótékonykodásról szól), mégsem kapta fel senki a hírt.
A kézműves (vagy nevezzük inkább kisüzemi) sörfőzőtársadalom állítólag segítőkész, barátságos, nyitott (legalábbis ezt állítják magukról), de azért ez hosszabb távon nem lesz fenntartható, elvégre mégiscsak pénzügyi vállalkozásokról van szó, amelyeknek az a céljuk, hogy pénzt termeljenek és eltartsanak embereket.
Fent említettek persze „könnyen beszélnek”, hiszen a megélhetésüket más forrásból teremtik elő és a jótékonykodást valószínüleg a szabadidejük rovására önzetlenül (előlegezzük meg a bizalmat) teszik. Én úgy gondolom, hogy mindenképpen nemes ügyet visznek, remélem még hosszú ideig (ehhez az kell, hogy fogyjanak a söreik) és kitart a lendületük is hozzá. Jó lenne, ha valamelyik belföldi sörfőző felvállalná az ügyüket és saját hozzájárulásaként a jótékonysághoz önköltségen adná a sört, vagy akár többek összefogásával (pl. rotációs alapon évente 1-2 alkalommal) mindig máshol főznék, az adott sörüzem saját magát is hozzáadná kicsit, ezáltal időszakonként mindig valamennyire más lenne a sör, javítva a teljes kisüzemi sörfőzés megítélését.
Szerintem …