Egy csepp alkohol?


Kis mértékben orvosság, maradjunk is ennyiben. Az ilyesmi bonbonban sem árthat. Ez még nem az a

Fotó: Évi+Ax

verzió, amikor elharapva a bonbont ügyelni kell arra, hogy nehogy elfolyjon a drága nedü. Egy egyszerű ganache mindőssze, amelyben Unicum van, megbolondítva rozmaringgal. A ki még egzotikusabbra vágyik, annak Unicum helyett a szerzetesek által készített Lacrima Güntheri likőrt ajánlom (önmagában is :-), de érdemes bonbonra is áldozni egy fél decit).

Fotó: Évi+Ax

Rozmaring helyett pedig lehet próbálkozni kakukkfűvel is.
A töltelék alapja ezúttal is tejszín, melybe forralás után legalább 1 óráig áztatjuk a „gazt”. Szűrés és újraforralás után tejcsolokoládé és fehércsokoládé kerül bele, a szerzeteslikőr étcsokoládét is elbír (az Unicum már önmaga elég keserűséget kölcsönöz,

Fotó: Évi+Ax

de az ízlések változóak), végül az alkohol és egy kis vaj. Nagyobb mennyiségű likőr használata esetén a krém folyékonyabb maradhat, töltés és talpalás előtt hosszabban hűteni érdemes. Igazán kellemes desszert.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük