Csokimentes nyár


A nyár nem csokoládébarát évszak. Fogyasztani még csak-csak, főleg fagylalt formájában,

Fotó: Évi+Ax

de a készítéshez hűvösebb közegre van szükség. Kivéve, ha idejekorán el akarjuk kezdeni a reumánk felkészítését, mert akkor egy erős klíma segítségével mindjárt könnyebb. Már csak akkor leszünk bajban, amikor kivesszük a hűtőből és mire bemutatnánk, már csak egy szétfolyt paca marad a tányéron a nagy hőségben. 🙂

Fotó: Évi+Ax

Mint minden, a nyár és a hőség sem tartott örökké és az ősz itt van például a szilva és elengedhetetlen társa, a fahéj. Ez most frissen készült szilvalekvár felhasználásával készült, amiben még babérlevél is van a komplexebb ízhatás kedvéért. A lekvár nem egészen olyan, mint

Fotó: Évi+Ax

amit anno nagyszüleink főztek az udvaron, üstben, már hajnalok hajnalán megrakva a tüzet. Hosszú órákon át történő kavargatás után akár évekig elállt az így elkészült csemege. Meg is állt a kanál benne. Sütőben, teflon bevonatú edényben azért lehet hasonlót készíteni.
Szóval, most ebből készült csokitöltelék, további fahéjjal, egy kis tejszínnel, kevés étcsokoládéval és rummal kiegészítve.

Fotó: Évi+Ax

Konyakkal is el tudnám képzelni, de az valahogy mindig elfogy, mire bonbonozásra kerül a sor …

Végül, de nem utolsósorban, a tányér is megérne egy bejegyzést.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük